marți, 12 ianuarie 2016

Anul asta imi iau un city break in Anglia

Dintotdeauna Anglia a fost o atracţie pentru europenii care vor să călătorească, românii având şi ei parte de cărţi care, povestindu-le despre minunăţiile de peste Canalul Mânecii, îi îndemnau să ajungă acolo. Iar azi farmecul e mai mare.

De la a admira circulaţia maşinilor pe stânga până la un tur cu autobuz cu etaj, faimosul double-decker. Ca să nu spunem de un week-end dedicat circuitului de Formula 1 de la Silverstone, cu pista numită 'insanely fast', un week-end în miez de vară.

În ceea ce priveşte sportul, Anglia oferă mereu cea de văzut. Pentru cine iubeşte fotbalul o vizită în templul acestui joc, în ţara în care a fost inventat, este ca pentru un musulman pelerinajul la Mecca. Doar aici, pe oricare stadion, fie că e între cele mari, din Londra ori din Manchester, fie că e mic, dintr-un orăşel, poţi auzi fanii cântând şi poţi vedea lupta sportivă, bărbătească, până în ultima clipă, poţi vedea de ce ei au inventat noţiunea de fair play.

După meci, un binevenit popas într-un pub, pentru a alege o bere englezească, la draft, o dificilă alegere de precizare care e cea mai bună, panoplia lor fiind bogată în gust şi savoare.
Un City break în Anglia poate să însemne şi un minunat prilej pentru cumpărături, aici fiind locul în care vin nu doar brandurile cele mai faimoase dar şi produsele exotice ale Extremului Orient, ale Africii şi Americii de Sud. De altfel în Anglia există şi posibilitatea de a întâlni oameni de toate culorile, cu toate obiceiurile pământului.

Un City break englezesc poate să fie bucuria unui mic dejun englezesc, consistent, rafinamentul ceaiului de la ora 5 şi, mai ales, al unei vizite la celebrul teatru The Globe, acolo unde încă de acum sute de ani se bucurau de piesele lui Shakespeare şi oameni simpli dar şi regina. Şi pentru că am vorbit de regină, garda palatului Buckingham este la fel de admirată ca şi orice prilej de a vedea un membru la familiei regale, simbolul unei regalităţi despre care citim o lungă istorie.
City break poate însemna şi un prilej de a vedea la faţa locului reperele englezeşti ale unei cărţi care a încântat lumea prin misterele ei, 'Codul lui da Vinci'.

Şi mai poate însemna ceva: a ajunge acolo pe unde trece meridianul zero, în punctul faţă de care ne potrivim ceasurile.   

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu