marți, 12 aprilie 2016

Ce este Regimul Hotelier ?

          Toata lumea se intreaba ce inseamna cazare in regim hotelier si care sunt avantajele ei. O sa descriu eu aceste detalii. Fenomenul este pe piata de cativa ani buni insa in ultimii 2-3 ani s-a conturat o piata fixa pe care te poti baza de inchirieri. Ce mai exact se intampla. Proprietarul unui imobil de tip casa, garsoniera, apartament de oricate camere doreste sa inchirieze locuinta sa persoanelor doritoare. Inchirierea insa se face chiar si pe cateva zile sau o noapte, nu clasica chiria la sfarsit de luna.
           Locatiile care se ofera la inchiriere in regim hotelier se regasesc in principal in orasele mari unde exista interes pentru asa ceva. Prin urmare in Bucuresti, Cluj, Timisoara locatiile sunt impanzite prin tot orasul, astfel incat sa puteti alege optiunea cea mai aproape de interesul vostru. Aici exista un avantaj fata de hoteluri ce sunt doar in anumite zone, iar asta inseamna deplasari ulterioare de durata spre punctul de interes. Locuintele oferite spre inchiriere in regim hotelier sunt mobilate complet si ofera acomodarile unui apartament, casa, garsoniera obisnuite. La fel ca si la hoteluri, pretul dicteaza formatul din interior. Prin urmare puteti opta pentru apartamete de 4 camera sau penthouse, insa pretul va fi mai mare in comparatie cu o simpla garsoniera.
          Pentru perioada sederii se ofera o adeverinta fiscala sub orice forma se doreste precum factura, chitanta deoarece acele apartamenete se inchiriaza de proprietari printr-o firma. De obicei acea firma este deschisa special pentru acest serviciu. Prin urmare aveti posibilitatea puteti deduce TVA-ul din pret la contabilitate daca sederea este in interes de serviciu sau demonstra daca este necesar altor persoane timpul pe care l-ati petrecut acolo.
          Eu am descris situatia locuintelor ce se inchiriaza in acest regim ca sa puteti face o comparatie cu camerele clasice de hotel, pensiune care fiecare stie ce avantaje si dezavantaje au. Preturile de multe ori sunt mai avantajoase in cadrul regimului hotelier spre deosebire de hoteluri daca ne referim la cazurile centrale. Per total, regimul hotelier ofera avantaje mai multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu