vineri, 7 octombrie 2016

Masinile pe GPL sunt la fel de performante ca cele pe benzina

Orice sofer se orienteaza dupa metode prin care sa economiseasca cat mai mult ori de cate ori circula cu masina deoarece pretul carburantilor a ajuns la cote mult mai mari decat in anii trecuti, in ciuda faptului ca tariful barilului de petrol se situeaza de cateva luni la valori scazute si stabile. Chiar daca multi prefera autoturismele cu motoare Diesel deoarece consuma mai putin, costul de achizitie al acestora este mult mai mare decat ale celor pe benzina, astfel ca diferenta nu este justificata intotdeauna si amortizata in decurs de cativa ani.

Economii importante

Insa poate ca cea mai buna solutie este apelarea la instalatii gpl intrucat aceste sisteme sunt tot mai moderne in ziua de azi, oferind soferilor atat economii, cat si prelungirea duratei de viata a masinii. Preturile pentru instalarea unui rezervor GPL ajung in medie la 500 de euro, suma care se va amortiza, de cele mai multe ori, in decurs de un an, perioada dupa care economiile vor fi resimtite direct in buzunarul soferilor.

Mai mult confort si siguranta

De asemenea, datorita evolutiei tehnologice, astazi sunt disponibile rezervoare foarte sigure, de zeci de ori mai groase decat cele cu care masinile vin echipate din fabrica. In plus, nici lipsa spatiului in portbagaj nu va mai reprezenta o problema deoarece sistemele pot fi instalate in locul rotii de rezerva. Chiar daca cei care se opun acestor instalatii GPL sunt de parere ca puterea motorului este afectata semnificativ, in realitate, diferenta este insesizabila, capacitatea fiind redusa cu cel mult 4%, efect similar cu cel al pornirii ventilatiei.

Se recomanda ca instalarea sa aiba loc doar in service-uri acreditate RAR, pentru ca orice client sa se bucure de siguranta, dar si de garantia produsului, care trebuie verificat de catre specialisti la fiecare 2 ani, la fel ca in cazul ITP-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu