joi, 5 octombrie 2017

Puncte si atractii turistice din Lisabona

In apropierea oceanului Atlantic, intins de-a lungul malurilor raului Tagus, se regaseste capitala Portugaliei, un oras fantastic, impanzit pe sapte coline si care isi multumeste vizitatorii prin vremea prietenoasa, aleile inguste, magazinele linistite, catedralele gotice, podurile impresionante si cartierele colorate. Asadar, nu este de mirare de ce tot creste cererea pentru city break Lisabona, acesta fiind unul dintre cele mai vechi orase ale lumii, ce aduce diversitate si are capacitatea de a-i multumi pana si pe cei mai pretentiosi oaspeti.

Piata Rossio



Cei care isi doresc sa simta pe propria piele atmosfera autentica portugheza, trebuie sa viziteze cea mai cunoscuta piata din Lisabona, care a reprezentat locul principal de adunare de secole intregi. In timpul inchizitiei, in piata Rossio aveau loc executiile publice, iar astazi turistii se pot relaxa la una din terase inainte de a urmari o piesa la Teatrul National.

Alfama



Cea mai veche piata din Lisabona este Alfama, care e punctata de o multime de simboluri, iar multe dintre care atesta trecutul maur. Aici se gasesc nenumarate magazine si restaurante, insa si cluburi unde tinerii pot veni sa se distreze. Totodata, pentru ca acest cartier se afla pe un deal, de aici pot fi admirate imprejurimile, iar vizitatorii nu vor fi deloc dezamagiti.

Atractii


Cine alege un city break Lisabona nu trebuie sa rateze cartierul Belem, cunoscut pentru faptul ca gazduieste cateva palate regale, gradini publice sau muzee istorice. In acelasi timp, gastronomia portugheza reprezinta un deliciu, intrucat aceasta e cunoscuta in toata lumea, iar la fiecare pas se gasesc produse de patiserie, alaturi de alte bunatati, precum specialitatea nationala tapas, alaturi de bere sau vin. De asemenea, sistemul de transport al orasului e foarte bine pus la punct, de la tramvaie, autobuze si pana la metrou, insa cei care isi doresc o experienta unica, nu trebuie sa rateze o plimbare cu faimosul tramvai 28.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu